Nervul musculocutan

Nervul musculocutan contine fibre din radacinile C5-C7 si ia nastere din fasciculul lateral al plexului brahial. Se indreapta lateral si intra in grosimea muschiului coracobrahial pe care il strabate spre anterior, apoi se aseaza intre muschii coracobrahial si biceps brahial, iar mai jos intre muschii biceps si brahial. In apropierea cotului peforeaza fascia brahiala, lateral de muschii brahial si biceps, devenind nervul cutanat antebrahial lateral, care inerveaza fata laterala a antebratului. Inerveaza muschii brahial, biceps si coracobrahial.

Leziunile nervului musculocutan se pot produce in traumatisme ale bratului, in plexite brahiale sau foarte rar in sindroame de incarcerare a nervului la nivelul muschiului coracobrahial. Nervul cutanat antebrahial lateral poate fi lezat in punctiile venoase de la plica cotului.

Clinic, se manifesta prin scaderea fortei musculare si atrofie la nivelul muschilor anteriori ai bratului, tulburare de sensibilitate pe fata laterala a antebratului si pierderea reflexului bicipital.

Electromiografia diagnosticheaza neuropatia de musculocutan si o diferentiaza de alte neuropatii sau radiculopatii C5-C6.